Thuisopbaring

Thuisopbaring

Vaak is het mogelijk om een overledene thuis op te baren. Wij kunnen u daarin goed adviseren. Een thuisopbaring kan heel goed helpen bij de verliesverwerking. Onze ervaring leert dat nabestaanden het meestal prettig vinden om op deze persoonlijke manier afscheid te kunnen nemen.

Velen weten dat na het overlijden de overledene zo snel mogelijk gekoeld moet worden om achteruitgang tegen te gaan. Hiervoor wordt al vele jaren een koelplaat gebruikt, die direct onder het lichaam geplaatst kan worden, of bij opbaring in een kist, onder de kist.

Wij bieden nu een nieuwe manier van opbaren aan waarbij koelen niet meer nodig is. De overledene kan in de huiskamer opgebaard worden, zonder dat er rekening gehouden hoeft te worden met de temperatuur in de huiskamer.
Deze manier van opbaren is volledig biologisch en dus niet schadelijk voor mens, dier en milieu.
 

Hoe en waar?

Het opbaren kan op bed, op een lage houten baar of in de kist. Er kan natuurlijk ook een opbaring in een uitvaartcentrum geregeld worden, zoals bijvoorbeeld ’t Westerhuis in Emmeloord of in een aula in een van de groendorpen van de Noordoostpolder en randgemeenten.
De volgende dorpen hebben een aula: Ens, Bant, Marknesse, Creil, Luttelgeest, Kraggenburg, Tollebeek, Nagele, Espel, Vollenhove en Emmeloord.

Andere vragen bij overlijden:

  • Na hoeveel dagen begraven of cremeren?
  • Hoe maak ik de keuze voor begraven of cremeren?
  • Gepast afscheid nemen.
  • Wie helpt mij bij verliesverwerking?
  • Hoe gaan kinderen om met een overlijden?